[Banner]

Bingo

Je zou het niet zeggen, maar bingo is al tientallen jaren het meest populaire gokspelletje van Nederland. Het is natuurlijk niet echt te vergelijken met een casino game, maar toch is het gewoon een vorm van gokken. Het is in feite een snelle vorm van een loterij. Het spel wordt gespeeld in vele buurthuizen en zalen door het hele land. Het is een echt vrouwen spel, maar natuurlijk kan het ook gewoon door mannen gespeeld worden. En gezelligheid staat altijd voorop. Ook online!

De bingo spelregels

Het spel is erg eenvoudig. Je koopt een of meerdere bingokaarten waar een aantal getallen op staan. De getallen lopen van 1 t/m 75. Er zijn een aantal varianten van het bingospel. In Nederland wordt meestal gespeelt met kaarten van 24 cijfers in 5x5 hokjes. In het midden staat geen getal. Nu is het de bedoeling dat je net als een reguliere loterij de juiste getallen op het lot hebt staan die worden getrokken. Dit wordt meestal gedaan doormiddel van een rad waar ballen in rond draaien. Een voor een komen er willekeurige ballen uit met een nummer op. Deze worden afgeroepen en de speler moet deze afstrepen van de bingokaart.

Prijzen bij bingo

Meestal worden er prijzen vergeven bij 1 en/of 2 en/of 3 afgestreepte rijtjes en bij een volle kaart. Degene die het eerste een rij of kaart vol heeft mag bingo roepen en wint die ronde. In een volle zaal is het natuurlijk heel spannend om te volgen. Is er iemand aan jou tafel die misschien bijna z'n kaart vol heeft? Hoe meer mensen er bijna zijn, hoe hoger de spanning zal oplopen. Dit maakt bingo zo'n enorm geliefd spel.

Online bingo

Online gaat het spelen van bingo natuurlijk ietsje anders. Je hebt geen zaal met mensen, maar zit gewoon thuis achter je pc of tablet. Maar door de chatfunctie is het net zo gezellig! Je kunt net zo gemakkelijk met al je medespelers communiceren als in een bingo zaal. Misschien eigenlijk nog wel makkelijker. En daarnaast kun je het online bingo spel op ieder moment dat jij wil spelen starten. Je bent dus nooit meer gebonden aan een vaste avond! Ideaal toch. En online kun je kiezen of je gratis wil spelen of met een echte inzet. Voor ieder budget is er een spel. Van 0 tot 0,50 cent per spel, het is echt wat jij wil.

Aanbieders van online bingo

Er zijn online nogal wat aanbieders. Veel richten zich ook op andere landen dan alleen Nederland. Dat kan wel eens onhandig zijn met betrekking tot de taal. Je speelt natuurlijk toch het liefst gewoon met Nederlandse spelers. Daarom hebben we de meest populaire Nederlandse bingorooms hier voor je op een rij. Speel hier direct bij Bingolot of Bingocams.